Segítség! Eljegyeztek!
2017. május 15. írta: Páli Szilveszter

Segítség! Eljegyeztek!

vica_jegyes.jpg

Felocsúdva az első meglepetésből, az örömkönnyek fátyolán túl az ifjú párnak rögtön a teendőkön, a további terveken járnak a gondolatai, egy izgalmas időszak veszi kezdetét.

A gratuláló barátok, családtagok mind-mind ellátnak minket jó tanácsaikkal, tapasztalataikkal.

Így mi sem teszünk másként, amellett, hogy sok boldogságot kívánunk a házasulandóknak, adunk néhány ötletet, miért, kinek és hogyan ajánljuk a jegyesfotózást.

A jegyesfotózás az angolszász kultúrából eredő szokás az 1800-as évekből, az apropója pedig az, hogy az esküvőre korábban nem készítettek külön ruhát, mindenki az ünneplőjét viselte a jeles eseményen. Az esküvői fotós munkaköre kimerült annyiban, hogy a tehetősebbek az alkalom előtt készíttettek pár képet magukról, tehát tulajdonképpen nem vált külön a jegyestől.

De ennyit a múltról, Ti úgyis arra vagytok kíváncsiak, számotokra mit ad egy ilyen nap :)

Főpróba

Vagyis kiderül, hogyan tudtok együtt dolgozni, mennyire találkoznak az elképzelések, mennyire tudtok a fényképész előtt felszabadultak, önfeledtek lenni, hogy tetszenek az elkészült képek.

vica_jegyes1.jpg

Nem vagyok fotogén! Vagy mégis?

Sokan – főleg az urak – állnak úgy a kamera elé, mintha fogat húznának, mondván, hogy nincs jó fényképarcuk. Mi pedig azt válaszoljuk erre: ha most nem készülnek jó képek, akkor soha! Hiszen egy nem szakmabeli ritkán áll egy profi fotós gépe elé, megfelelő fényekkel, beállításokkal, utómunkával. Hidd el, büszkén fogod mutogatni a végeredményt.

Meghívó, slideshow, köszönőajándék kipipálva

Hiszen az elkészült képeket sokoldalúan felhasználhatod a nagy nap előtt és után, így még személyesebbé teheted az ünnepeteket.

saci_jegyes1.jpg

Hogy néz ki egy páros fotózás?

 Körülbelül két óra alatt, egy vagy több helyszínen, igény esetén átöltözéssel. Válasszatok olyan helyszínt, ami fontos Nektek, amihez szép emlékeitek fűződnek. Évszakban sincs megkötés: ha nyáron házasodtok, szép lehet egy téli sorozat kiegészítésként Rólatok.

judit_jegyes.jpg

judit_jegyes1.jpg

Mit vegyek fel?

Amiben jól érzitek magatokat! Érdemes kicsit csinosabban, a hölgyeknek klasszikusan, nőiesen felöltözni, jól mutatnak a magassarkú cipőbe bújtatott lábak és a kiegészítők, ékszerek. De ha a hétköznapi stílusotokhoz inkább a lazaság illik, véletlenül se érezzétek magatokat jelmezbálban. Egy tanácsunk van: Ti legyetek összhangban!

Képzeld, mi úgy ismerkedtünk meg…

Ez az, amire mindenki kíváncsi, így ha vannak olyan kellékek, tárgyak, házi kedvenc, ami a történetetekben fontos, ne felejtsétek otthon!

niki_jegyes3.jpg

niki_jegyes4.jpg

Tovább is van, mondjam még?

Természetesen ahogy nincs két egyforma pár, úgy nincs két hasonló fotózás sem. Ha Ti tudjátok, mit szeretnétek, legyen az bármilyen elrugaszkodott ötlet is, azt valósítsátok meg!

Készülhettek letöltött képekkel, ami visszaadja a számotokra kedves hangulatot, vagy meséljetek magatokról, így a fényképész is pontosabb képet kap Rólatok.

Ez a nap a fesztelenségről, a kettőtök öröméről szól, még közönség nélkül, úgyhogy ne izguljatok, ráértek vele az esküvő napján!

Fotók: www.paliszilveszter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr3812505809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása