Gyűrűparádé: karika, eljegyzési, vagy kísérőgyűrűt húztak az ujjadra?
2017. május 22. írta: Páli Szilveszter

Gyűrűparádé: karika, eljegyzési, vagy kísérőgyűrűt húztak az ujjadra?

vica_gyuru2.jpg

Milyen gyűrűt kaptál? Megjósoljuk, mi fog Veled történni!

Némi iróniát tartalmaz a fent olvasható mondat, ennek ellenére azonban nem árt tisztában lenni gyűrűfronton is annak, aki az életét tervezi összekötni valakivel.

A generációról generációra öröklődő gyűrűt a házasulandók 16-17. századtól kezdtek el használni, ám a szegényebb családokban még a 20 századig bezárólag is volt olyan, hogy csak egyéb ajándékokra futotta, gyűrűre nem.

Ehhez képest most a bőség zavarában tobzódunk, és bizony jól jön a segítség az ékszerboltok kirakatát tanácstalanul nézegető pároknak.

Ebben segítünk most eligazodni.

niki_gyuru.jpg

Az eljegyzési gyűrű az, amit a lánykéréskor a vőlegény letérdelve nyújt át szíve választottjának, kellő izgalommal várva az igenlő választ. Az esküvői készülődés talán legnehezebb pontja ez a férfiak számára, hiszen itt a jól megfontolt döntés után a gyűrűt is nekik kell egyedül kiválasztaniuk, ismerve párjuk méretét, stílusát és ízlését.

Jellemzően ezek a gyűrűk szoktak lenni az egy foglalatban elhelyezkedő vagy körben apró gyémántokat tartalmazó darabok, melyeket csak a nő visel.

A jegygyűrű vagy karikagyűrű választása nálunk a legelterjedtebb, az eljegyzési gyűrű csak az utóbbi években vált népszerűvé. Előbbit a pár együtt választja ki, és onnantól kezdve mindketten viselik az esküvőig a bal gyűrűsujjon.

janka_gyuru1.jpg

A kísérőgyűrűt ránézésre nem nagyon tudjuk megkülönböztetni az eljegyzési gyűrűtől, hiszen ugyanúgy egy vagy több gyémánt, drágakő díszíti. A szabály itt csak annyi, hogy az esküvő előtt kell a menyasszonynak adni.

Az anyag sem mindegy, amiből gyűrűnk készül, hiszen amellett hogy árban is elég nagy különbségek vannak, az egyes nemesfémek is hordoznak szimbolikus jelentéseket.

mariann_gyuru.jpg

Az ezüst az egyszerűséget, a jó ízlést és a szeretetigényt jelképezi, míg az arany a dicsőséget, a győzelmet, az igazságot, a mindent betöltő Nap fényét és a bőséget. A platinát sokan a „nemesfémek királyának” is tartják, hiszen a legexkluzívabb, legkedveltebb alapanyag ma, aminek csak borsos ára az egyedüli hátránya.

És hogy miért a bal kéz gyűrűsujján viseljük? Van aki az esküvő után is ott hordja gyűrűjét, mert egyes elképzelések szerint a bal kéz gyűrűsujjában van egy szívhez vezető ütőér, ezért romantikus jelentéstartalommal is bír az itt viselt gyűrűnk.

bobe_gyuru.jpg

Akárhogy is válasszunk, a lényeg, hogy egy életen át szívesen viseljük, emlékezve a jelentésére, a szövetségre, az összetartozásra és a végtelen szeretetre. 

Sok boldogságot kíván a www.paliszilveszter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr1512531527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása