Milyen az esküvői csokrod? Megmondom ki vagy!
2017. június 19. írta: Páli Szilveszter

Milyen az esküvői csokrod? Megmondom ki vagy!

janka_csokor16.jpg

Az esküvői csokor a nagy nap hangsúlyos szereplője, ezért a választás sem olyan kézenfekvő, ahogy azt elsőre gondolnánk.

Nem elég a menyasszony kedvenc virágában gondolkodni, hiszen illenie kell a ruhához, az esemény stílusához, díszleteihez is.

tamara_csokor3.jpg bea_csokor2.jpg

Szerencsés, ha tisztában vagyunk az egyes virágok szimbolikájával is, néhány példa a legnépszerűbb, ilyenkor használatos virágokból:

A rózsa a szerelmet jelképezi, a kardvirág a nagylelkűséget, az orchidea és kála a szépséget, ők a mai napig a legnépszerűbb alkotóelemei a menyasszony ezen díszének.

A színeknél is vannak bizonyos szabályok, amiket a hagyományokhoz hű arák követhetnek: rózsából általában vöröset vagy fehéret, orchideából pedig lilás-rózsaszínes esetleg sárgás-zöldes árnyalatokat használnak. Egy kevés zöldet érdemes mellé mindig használni.

anett_csokor14.jpg

anett_csokor13.jpg

 

Természetesen az évszak is meghatározza, hogy milyen lesz a végeredmény, noha ma már minden beszerezhető akár télen is, ezek a virágok kevésbé tartósak, így érdemes az évszakban hagyományosan fellelhető virágokból, növényekből válogatni. A színek is ugyanúgy váltakoznak az évszakokkal, ahogy azt a hétköznapi életben is látjuk. Tavasszal a lágy pasztellek, nyáron az intenzívebb, erőteljesebb árnyalatok, ősszel a melegebbek, teltebbek, ilyenkor számtalan termés is a rendelkezésünkre áll a díszítéshez, télen pedig a hűvös színek, fémes árnyalatok vagy azok ellensúlyozására éppen az ellenkezőjük, a vörösek dominálnak.

Díszíthetjük a klasszikus csokrunkat gyöngyökkel, strasszokkal, selyemszalaggal, tüllel, de ma már egyre inkább terjednek az extrémebb díszítések is: tollak, levelek, termések, gombok. Csak a fantáziánk szab határt az ötleteknek.

vica_csokor8.jpg

A formából is több típus közül választhatunk, a magas, vékonyabb hölgyeknek áll jobban a szorosra kötött körcsokor, a tradicionális és feltűnő csepp alak pedig az alacsony lányokat nyújtja, a ducibbakat vékonyabbnak mutathatja. A kézi csokrok kevés, maximum ötféle virágból állnak, de léteznek egy virágból kötöttek is, a vékony és alacsony menyasszonyoknak a legjobb választás.

Izgalmas dolog a nagy napra készült csokrunk megtervezése, ma már gyakran kérnek külön dobócsokrot is, ami nem sokban tér el a menyasszonyétól. Van olyan változat, ami szétválik több különállóra a levegőben, így több szerencsés lány tudja elkapni.

 vica_csokor7.jpg

Akárhogy is választunk, időben kezdjük el a szervezést, ha a népszerű tavaszi-nyári szezonban tartjuk a menyegzőnket, érdemes már fél évvel korábban megrendelni a csokrot és gondolni a vőlegény hajtókájára tűzött virágtól a helyszín díszítésén át az elénk szórt virágszirmok beszerzésére is.

Sok boldogságot kíván a www.paliszilveszter.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr8812582473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása