Ma van a Házasság Világnapja – Happy Valentine’s Day vs Bálint napja
2017. április 03. írta: Páli Szilveszter

Ma van a Házasság Világnapja – Happy Valentine’s Day vs Bálint napja

vilagnap.jpg

Ma van a Házasság Világnapja – Happy Valentine’s Day vs Bálint napja

A házasság világnapja idén Valentin-napra esik, bár én személy szerint a Bálint napot preferálom, továbbá ne csak egy kiragadott napon figyeljünk a kapcsolatra, hanem egész évben.

Manapság a szingliség nagyon trendi, de emellett mindig is voltak komoly kapcsolatra vágyó párok, akik nem a papír és a világra szóló party miatt szeretnének egybekelni, hanem hosszú távon családban gondolkodnak. A házasság nem ódivatú felesleges dolog, egyre többen kötik össze hivatalosan is az életüket. 

A Generali KSH adatai alapján készült kutatása szerint a nők 25-29 éves korukban mennek férjhez, míg a férfiak inkább 30–34 éves korukban nősülnek. Lássuk be, hogy kell is a teremtés koronáinak idő ehhez a komoly döntéshez, kinek több, kinek kevesebb. Az első házasságkötéskor a pasik átlagéletkora 32,5 év - a nőké 29,7. A tendencia azt mutatja, ez egyre inkább kitolódik világviszonylatban is.

Lányok egy jó tanács

Egy amerikai kutatás szerint, akik az első öt évben nem szeretnének elválni, azoknak 28 és 32 éves koruk között érdemes férjhez menni. 

Akiknek nem volt szerencséje

és már másodszorházasodtak 2014-ben a nőknél 33,1 és a pasiknál 36,3 év volt az átlagos életkor, továbbá 1990 óta 12 évvel tolódott ki ez a szám mindkét nem esetében.  

Lássuk mit mutatnak a számok

hazassagkotes magyarorszagon

Kis hazánk fejnehéz ebből a szempontból is, mivel Budapesten közel 8000 házasságot kötöttek, ahol a pasik átlagos életkora 37,5, míg a nőké 34,4 év volt.  A Generali kutatása a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozik, mely szerint 2015.09.30-ig több mint 4000-rel több házasságot kötöttek, mint 2014.09.30-ig. 

forrás: Generali

forrás: Generali

Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) és egyéb támogatások miatt sokan meggondolják a házasságkötést, mivel nem fogadják el a bejegyzett élettársi viszonyt.

http://www.paliszilveszter.com/blog/2016/02/14/hazassag-vilagnapja-happy-valentines-day

 

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr8712398391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása