Így sikerülnek legjobban az esküvői fotóid
2017. május 09. írta: Páli Szilveszter

Így sikerülnek legjobban az esküvői fotóid

bea_keszul.jpg

Egy fotós szemszögéből nézve a világ megismételhetetlen pillanatokból áll, amit ki más érezne át jobban, mint egy házasulandó pár.

Életünk nagy napjára jobb esetben egyszer kerül sor, így a képek elkészítése, az események dokumentálása fotókon bizalmi feladat a választott fotográfus számára.

Ha időben és kellő körültekintéssel választottad ki a fényképészt, aki megörökíti majd a nagy napot, már sokat tettél a sikerért, fontos, hogy hallgass a megérzéseidre is, a szimpátia, a közös hullámhossz elengedhetetlen, hiszen így tudnak majd olyan képek készülni, ami Titeket tükröz.

Van néhány tanács azonban, amit a hosszú évek tapasztalata gyűjtött össze, és segíthet, hogyan hozzátok ki a jóból a még jobbat.

Próbasmink, próbafrizura, próbafotó.

Egyre több pár él azzal a lehetőséggel, hogy az esküvő előtti napon beöltöznek, és ekkor készülnek el a műtermi és/vagy szabadtéri fotók. Ennek előnye, hogy nincs kapkodás, rohanás, igazi szeretetképek tudnak készülni, ahol teljesen egymásra hangolódtok, nem kell a feszített időrendhez igazodni. Ha igazán profik akartok lenni, hétköznapi napot válasszatok, így kevésbé kell tartanotok egy-egy szabadtéri helyszínen a látogatóktól, akik zavarhatnak a képeken.

bobe_keszul.jpg

bobe_keszul1.jpg

Mi történik ha esik?

A kétségbeesésének elejét veheti, ha felkészültök a szeszélyes időjárásra. A profi fotós igény szerint vihet magával külső fényforrást, hogy bevilágítsa a belső tereket, végszükség esetén pedig ha nem az esküvőt megelőző napon volt a fényképezés, a következőn is be lehet öltözni, és így a szabadtéri képeket pótolni.

janka_keszul.jpg

janka_keszul1.jpg

Kellékek, amik fontosan nektek.

Házi kedvenc, egy-egy tárgy, ami a megismerkedésetekre emlékeztet, ha be kell szerezni, kérdezzétek róla fotósotokat, biztosan van tapasztalata, honnan érdemes.

agnus_keszul.jpg

agnus_keszul1.jpg

A ceremónia alatt csak a fotós „dolgozhat”.

Kérjük meg családtagjainkat, meghívottainkat, hogy az esküvői szertartást ne zavarják meg videózással, fotózással. Meghitt pillanatok ezek, és természetes, hogy a szeretteink is szeretnék megörökíteni, sokszor azonban zavaró ez a buzgóság. Biztosítsuk őket róla, hogy mindenkihez eljuttatjuk a profi képeket.

vica_keszul1.jpg

vica_keszul2.jpg

Fényekre figyelni!

Ugyan bőven lesz elegendő dolgotok ezen a napon, ha előre megnézitek a helyszínt, és a programon végigfutva a lagziig bezárólag végiggondoljátok mi és hogyan fog világítani, jobb képek készülhetnek a hajnali mulatozásról is, mint félhomályban, bármilyen jó a fotós gépe, technikai háttere.

tamara_keszul.jpg

tamara_keszul2.jpg

Aláírást, csókot, csokordobást lassan.

Ha nem is lassan, de adjuk meg a módját mindennek, hadd kattogjon az a fényképezőgép, annál több képből lehet majd kiválasztani a legjobbakat!

mariann_keszul2.jpg

mariann_keszul1.jpg

Trash the dress?

Az új keletű irányzat lényege, hogy a menyasszony tönkreteszi a ruháját az ünnepség végén. Ez jelképezi azt is, hogy nem lesz már rá szüksége. Szép gesztus ugyan, de ha mégis szeretnéd emlékben megőrizni, amiben az oltár elé vonultál, gondoskodj egy olcsóbb verzióról, amit nem sajnálsz, a fotókon nem fog látszani a különbség.

Számtalan apróbb-nagyobb szempont van még, amikre ha előre gondoltok, gördülékenyebbé teszi a Ti napotokat. Azonban ne feledjétek, míg számotokra ez egy egyszeri esemény, az esküvőszervezők, ceremóniamesterek, fényképészek számára hivatás, így az ő gyakorlatukat, tapasztalatukat, véleményüket bátran kérjétek ki!

Fotók: www.paliszilveszter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr8812492001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása