Rizseső és rózsaszirom hullás az esküvőn
2017. április 06. írta: Páli Szilveszter

Rizseső és rózsaszirom hullás az esküvőn

vica_rozsa3.jpg

Olyan népszokások ezek, melyek a mai napig tartják magukat a házasulandók körében.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a rizsszórás őshazája Ázsia, az ottani termékenység-kultuszok adták nekünk ezt a hagyományt. Bőséget és gazdag gyermekáldást kívántak ezzel a szokással az ifjú párnak.

alek_rizs1.jpg

Németországban például a hajban maradt rizsszemek számából következtetnek arra, hány gyermeke születik majd az ifjú párnak.

bea_rizs1.jpg

A szerelmesek elé hintett rózsaszirmok hagyománya szintén keleti gyökerű, jelképezi, hogy a göröngyös utat a selymes virágszirmok simává teszik előttük.

janka_rozsa2.jpg

A házasulandók jó, ha előre tisztázzák, engedélyezik-e a házasságkötő teremben illetve egyházi szertartásnál a templomban történő rizs- és sziromszórást, legtöbbször csak a szertartás végén a kapu előtt záporozhat ugyanis az áldás.

anett_rozsa2.jpg

Ha a kis koszorúslányok szórják a szirmokat kosarukból, a látványtól az egész násznép ellágyul.

tamara_rozsa3.jpg

Tippünk: A vörös rózsa ugyan a szerelmet jelképezni, de a hófehér menyasszonyi ruhát befoghatja, ezért válasszunk inkább halványszínű szirmokat!

mariann_rozsa4.jpg

Sok boldogságot kíván a http://www.paliszilveszter.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr9112405493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása