Romantikus esküvői helyszínt keresel? Őket nézd!
2017. június 06. írta: Páli Szilveszter

Romantikus esküvői helyszínt keresel? Őket nézd!

niki_helyszin2.jpg

Olyan helyszíneket mutatunk Nektek, melyek egy kirándulós, kikapcsolódós napnak is jó célpontjai lehetnek, de ha az esküvőtökhöz keresitek az ideális helyszínt, köztük biztosan találtok olyat, ahol a nagy napot méltóképpen megünnepelhetitek!

A Bory-vár

Bory Jenő emlékműve az 1900-as évek elején épült vár, melyet a szimbolikus építészet fontos alkotásának tartanak. Tervek nélkül épült évről-évre, ennek, illetve az úton-útfélen elhelyezett festményeknek, szobroknak, mozaikoknak és díszkutaknak köszönheti különlegességét.

Bory Jenő néhány segédtől eltekintve teljesen maga tervezte és építette várát, amelyben helyet kap egy a hitvesi szeretetnek emelt kápolna is.

niki_helyszin.jpg

niki_helyszin1.jpg

Az Alcsúti Arborétum

A József nádor által alapított jellegzetes angolpark több mint 540 különböző növényfajnak ad otthont, és a schönbrunni kertépítőmester tervezte. Felépült még itt egy klasszicista kastély, egy kápolna, és a pálmaház, melyekre sajnos már csak a romjaik emlékeztetnek, de épségben megmaradt a Babaház, a Gloriette és a Medveház.

Minden évszakban érdemes ellátogatni ide, de különösen romantikus tavasszal a hóvirágzás, és júniusban, Szent Iván éj környékén pedig a szentjánosbogarak rajzása, melyekre az egész országból érkeznek látogatók.

vica_helyszin.jpg

vica_helyszin1.jpg

A Festetics kastély

Szintén egy csodálatos angolparkot találhatunk Dégen, amelynek jellegzetessége, hogy itt található hazánk egyetlen épen maradt és látogatható klasszicista kastélya, melyet Pollack Mihály tervezett. Egyes feltételezések szerinte a szabadkőművesség titkos központja volt.

A kastélyparkot három patak találkozásánál, egy enyhe lankán alakították ki, illetve a leghosszabb halastóval rendelkezik a hazai parkok közül. Hazánk legértékesebb történeti kertje, műemlékvédelem alatt áll.

janka_helyszin.jpg

janka_helyszin1.jpg

Dunai hajózás

Végül de nem utolsó sorban ki ne szeretné a vízen ringatózva a város fényeivel a háttérben ünnepelni a nagy napot?

A budapesti panoráma méltán számít kulturális világörökségnek, a napfényben és az éjszakai megvilágításban is gyönyörű Parlament, Budai Vár, Gellért-hegy, a Szabadság-szobor és a Citadella látványa egy hajóról nem csak házasulandóknak egy szép program a tavaszi-nyári időszakban.

saci_helyszin.jpg

saci_helyszin1.jpg

Sok boldogságot kíván a www.paliszilveszter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://twphotographer.blog.hu/api/trackback/id/tr4212568729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása